Huvudsida

Från Matit
Version från den 18 december 2011 kl. 07.51 av Eva (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Matit

Matit - om mat i alla de former.

Här samlas väl beprövade recept som fungerar i hemmiljö. Vi som skriver är vanliga familjer med och utan barn i olika åldrar. Vi har bara tillgång till svenska standardkök och de hjälpmedel som finns att köpa i våra vanliga husgerådsaffärer. Men vi tycker det är viktigt med mat, bra mat för våra växande barn både hemma och i skolan, bra mat för våra äldre, på lunchrestauranger, i matlådan. På Matit ska du kunna hitta tips på hur du lagar mat så att du och din familj kan äta bra, vällagad mat gjorda på bra råvaror varje dag. Även om tiden är knapp mellan hämtning på dagis/fritids och olika kvällsaktiviteter. Och även om ni inte har möjlighet att sitta ner och äta hela familjen tillsammans. Försök dock att samla hela familjen kring matbordet åtminstonde någon dag i veckan.

En del av recepten är mycket noggrant specificerade med vilka mängder av de olika ingredienserna som ska ingå. En del av recepten innehåller bara de ingredienser som ska ingå och sedan får man själv anpassa mängden efter hur många och vilken sammansättning det är på gruppen man lagar till.

Genomgående är att alla recept är lagade från grunden. Vi använder enbart naturliga råvaror och inte halv- eller helfabrikat. Om tex fond eller majonnäs ingår i ett recept så ska du också hitta recept på hur du kokar din egen fond eller gör din egen majonnäs.

Vi kommer också ge tips på gårdsbutiker, tillverkare, lokala matpärlor, ekologiska producenter, restauranger för alla plånböcker mm

Vi hoppas att du som läser ska ha glädje av recepten.

Mat är njutning - Njut av mat


Ett glas vin till kocken
Personliga verktyg
Alkoholhaltiga drycker
Inköpsställen